Любопитно

Произведено в България

Постоянно се оплакваме, че не върви, бизнесът е труден, времената са тежки... Така е, но и как да върви, като по-голямата част от бизнеса е свързана с купуване и препродаване. Не че по света генезисът на предприемачеството не е същия, но за да върви тази част от работата, някой трябва да произвежда нещо. И ако нещото, което произвежда, е модерно, добро като качество и конкурентно като цени... не бързайте, това са необходимите, но недостатъчни условия за успех. До него, до успеха, има да се извърви дълъг и тежък път. Особено у нас. Преди години (вече повече от 3) ви запознахме с производството на малка, но затова пък много гъвкава в политиката си фирма от Самоков. Тя не само продължава да оцелява в неподходящата бизнессреда, но непрекъснато се развива, постоянно търси нещо ново - материали, модели, пазари, тества сама собствените си продукти и едва след това ги пуска на вниманието на купувача. И резултатите са налице.

Сериозна част от братята мотоциклетисти карат с бонета, термо-бельо и други аксесоари с екзотичната марка Барс. Историята за гордия снежен леопард вече сме я разказвали, затова сега ще отворим дума за новите материали и модели, които вече се продават у нас, а и в чужбина. При изключително конкурентния ни пазар иновацията е много важен елемент. Основните продукти на Барс ЕООД са дрехите за активен спорт и точно това ги прави много внимателни в избора на материите, с които работят. Използването на нови тъкани се оценява от клиентите, които се нуждаят от симбиозата между функционалност и свежа визия. Облеклата от материя COOLMAX са идеалното решение за по-топлата част на годината. Специалната сплитка на тъканта, съчетана със специфичното влакно, перфектно извеждат влагата от повърхността на кожата и я разстилат върху външния слой на материята. Там тя се изпарява изключително бързо, създавайки в същото време усещането за приятна хладина. Блузите от тази материя са тествани лично от екипа в екстремалните условия на Азия - температура над 40 градуса и влажност на въздуха над 80%. Подходящи са за всякакъв вид активен спорт, комфортни и при всекидневно носене, те са и с висок клас на антибактериална защита.

Серия Extreme - 95% полиамид, 5% еластан, 185 гр/кв.м. Платът е характерна сплитка от специално тръбовидно влакно, което създава "ефекта на термуса", т.е. има за задача не толкова да ви топли, колкото да запази вашата собствена температура в естествените й граници. Платът е размъхен отвътре и е разтеглив повече от два пъти във всички посоки. Облеклата от този материал са изключително комфортни за носене, а високият клас на антибактериална обработка позволява няколкодневно носене в планината, без появата на неприятни миризми. Серия Protect - 95% полиамид, 5% еластан, 280 гр/кв.м. Текстилът е изработен от същите влакна като серия Extreme, но със сплитка, която създава по-големи въздушни джобове и позволява носенето на облеклата при по-ниски температури. Така се запазва комфорта и собствената температура и при покой. Серия AquaZero - от този плат са изработени най-високият клас термооблекла. Материята се използва масово от световноизвестни фирми в бранша. Съставът й е 100% полиамид, 260 гр/кв.м. Сред основните му характеристики са перфектно влагоотвеждане и добра UV защита. Вътрешната част е размъхена и изключително комфортна при носене, разтегливостта е двойна във всички посоки. Повърхността е обработена с Тефлон и издържа до 60 минути на дъжд, без да се намокри и без това да повлияе на дишаемостта на плата. След качествените материи на преден план излизат модните кройки, но за тях няма какво да говорим. Те достатъчно добре се виждат и на снимките. Всички продукти са зашити с плосък шев, който не убива, дори когато бонето е легнало плътно под предпазната каска на моториста. Разнообразието е голямо, но най-важното е, че всичко, за което говорим, е създадено и произведено у нас, в България. И не отстъпва по нищо на световните си конкуренти. Е, не съвсем по нищо - цените са съвсем приемливи и не са в евро, а в лева.